fb-pixel
Fidesz logo
Becsó Zsolt
Nógrád 1

2014 és 2018 között Nógrád 1-es választókerületének képviselője

2018-ban testvére indult helyette

Közösen teljesen belefolytak a megye irányításába

Összefoglaló

Becsó Zsolt és testvére a '90-es évek óta részt vesz a megyei politikában, politikai szerepvállalásuk  eredménye mégis az, hogy Nógrád még mindig az ország legfejletlenebb régiói közé tartozik.

Becsó Zsolt 1998 és 2002 között a megyei, majd 2007 óta a regionális fejlesztési tanács elnöke, illetve társelnöke. A megye GDP-je hosszú évek óta messze a legalacsonyabb az országban.

Összefoglaló

A testvérek politikai és gazdasági aktivitásának köszönhetően a Becsó névhez több korrupciógyanús ügy kapcsolódik, a megyében ráadásul a Boldog-módszerrel osztottak fejlesztési pénzeket.

A Becsó testvérek Hollókőn, az UNESCO Világörökségi listán található és hungarikumnak számító faluban uniós támogatással nyithattak “panziót”, melyet a helyiek szerint magáncélra használnak.
 

Összefoglaló

Becsó Zsolt a szálláshely-üzemeltetésben is jártas. 2019-ben kiderült, illegálisan működtetett zughotelt az általa is tulajdonolt cég, emiatt pénzbüntetést is kiszabtak rá. Becsó ezután kilépett a cégből.

Botrányok

Parlamenti munkája nem szolgálja a körzet lakóit, miközben ő tovább gazdagodik
Profilkép
A Becsó-klán szinte uralkodik Kelet-Nógrádon, miközben hatalmas vagyont halmoznak fel
Profilkép
Világörökségi helyszínen építettek hotelt, melyet valószínűleg magáncélra használnak
Profilkép
Nógrádban is a Boldog-módszerrel kerültek kiosztásra a TOP-források
Profilkép
NER botrányok
Profilkép

Parlamenti munkája nem szolgálja a körzet lakóit, miközben ő tovább gazdagodik

Becsó Zsolt vagyonnyilatkozata alapján 9 ingatlan tulajdonosa. Ezen felül majdnem 90 millió forint és közel 40 ezer euró megtakarítással rendelkezik. Betöltött pozíciói után havi bruttó 1,45 millió forintot kap.

Rendkívül inaktív képviselő, alig szólal fel a parlamentben. Ha mégis, akkor azt a párt érdekében teszi. A járvány harmadik hulláma során betegsége tudatában koronavírusosan mehetett be dolgozni, ami mind magánemberként, mind közszolgaként rendkívül felelőtlen magatartás.
 

NER botrányok
Profilkép

A Becsó-klán szinte uralkodik Kelet-Nógrádon, miközben hatalmas vagyont halmoznak fel

A testvérek jól profitálnak politikai pozícióikból: cégeik sorra nyerik a többtízmilliós támogatásokat. Eközben parlamenti képviselőként egyikük sem (volt) túl aktívnak vagy a nógrádiak számára kifejezetten hasznosnak mondható. Üzlettársaiknak annál inkább.

Becsó Zsolt barátja és tanácsadója, Molnár Arnold családja, édesanyja, felesége, két lányuk és egyikük udvarlója a város 19 pályázható trafikhelyéből 12-őt elnyertek. Molnár családja a környező településeken is sikeres, összesen 20 koncesszió nyertesei.
 

NER botrányok
Profilkép

Világörökségi helyszínen építettek hotelt, melyet valószínűleg magáncélra használnak

A településen wellness-szálloda épült 2016-ban. A tőszomszédságában húzták fel azt a Becsóék cége által tulajdonolt villát, amelyet vendégháznak papíroztak le, ám valószínűsíthetően magáncélra használják. 

A vendégházat üzemeltető Vertical Art Kft. 34,4 millió forint EU-s támogatást kapott a hollókői vendégház és egy pásztói teniszcentrum építésére. A Vertical Art Kft. tulajdonosa pedig Becsó Zsolt és Becsó Károly.
 

NER botrányok
Profilkép

Nógrádban is a Boldog-módszerrel kerültek kiosztásra a TOP-források

A választókerületben ugyanúgy működik a településfejlesztési pénzek becsatornázása, mint a manipulált közbeszerzéseiről elhíresült Boldog István körzetében. Miután fény derült a polipszerű hálózat működésére, Becsóék körzetében is nyomozás indult.

Az EU-s támogatásokból finanszírozott településfejlesztési projekteknél ugyanazokat a cégeket hívta meg ajánlattételre a környék több települése. Ezek között volt például a szécsényfelfalui polgármestermester cége a KELI-BAU Kft., illetve az Útkataszter Bt. is.
 

Szavazások

Megmutatunk
3
parlamenti szavazást

Becsó Zsolt a Fidesz érdekeinek megfelelően számos olyan törvényt szavazott meg, amely a választók kárára vált. Az esetek többségében a párt elvárásainak megfelelően szavaz.

Szavazások

RABSZOLGATÖRVÉNY

IGEN

Növelte a kiadható túlórák számát, kiszolgáltatott helyzetbe hozza a munkavállalókat.

Szavazások

FÖLDTÖRVÉNY

IGEN

Fidesz-közeli üzletemberek jutottak földekhez a helyi gazdák helyett.

Szavazások

VOKSTURIZMUS

IGEN

A törvénymódosítás többek között megváltoztatja a lakóhely fogalmát, így a fiktív lakóhely létesítése nem lesz többé büntethető.

Közbeszerzések

Megmutatunk
2
problémás közbeszerzést

A térségben számos gyanús fejlesztés valósult meg, mint a Becsó-testvérekhez is szorosan köthető hollókői vendégház. A fejlesztések sok esetben nem a helyiek érdekeit szolgálják, és elveszik a forrásokat onnan, ahol szükség lett volna rájuk.

Közbeszerzések

Fidesz logo
Salgótarjáni onkológiai központ
Összeg
5,6 milliárdhuf

A tendert az EB Hungary Invest Kft. és a System Bau Trade Kft. párosa nyerte el. Az EB Hungary Invest Kft. országosan több, nagyértékű tendert nyert már el. Az alapkőletétel óta a már korábban is felstrófolt árat további milliókkal növelték.

Közbeszerzések

Fidesz logo
Bátonyterenyei ipari park
Összeg
837 millió huf

A projekt 837 millió forint uniós támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból, mégsem készült el a falu határában a központ. A kivitelező céget ugyanoda jegyezték be, ahol a Becsóhoz köthető két másik cég székhelye található. 

Cégek a körzetben

Megmutatunk
2
jól helyezkedő céget

Becsó Zsolt és testvére 50-50%-ban tulajdonosai a Vertical Art Kft.-ek, mely számos pályázaton nyert milliókat az utóbbi években. Ez a cég üzemelteti a “panziót” is. Becsó kapcsolatban áll több trafikot üzemeltető céggel és építőipari vállalkozásokkal is. 

Cégek a körzetben

Fidesz logo
Vertical Art Kft.
EU-s támogatást
34,4 millióhuf

Az uniós támogatásta hollókői vendégház és egy pásztói teniszcentrum építésére kapták. A Vertical Art tulajdonosa az Ara-Coeli Kft., melynek  tulajdonosai Becsó Zsolt és Becsó Károly. 

Cégek a körzetben

Fidesz logo
Ublot Kft.
Árbevétel (2019)
100,6 millióhuf

2019-ben derült ki, hogy éveken át működtetett feketén Becsó Zsolt egy zughotelt. A cégből Becsó később kiszállt, jelenlegi tulajdonosa Molnár Arnold, aki  családtagjaival összesen 20 trafikot nyert a megyében 2013-ban.

Települések

A választókörzet legnagyobb települése és központja Salgótarján. A legtöbb ügy ide köthető. A kerületben található Hollókő, ahol Becsóék vendégháza is található. 

Olvasd el a cikkeket, nézd meg a településed adatait és kövesd a híreket, mert ez Rólad szól!