fb-pixelProjektről | Nerpédia

Bétával kezdünk

És bele is ütköztünk az ilyenkor szokásos hibákba, de már ki is került az első javítás. Reményeink szerint most már kevesebb probléma lesz az oldallal. Továbbra is fontos, hogy a Nerpédia egyelőre béta verzióban fut, így előfordulhatnak még hibák, pontatlanságok. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél megbízhatóbban működjünk, ezért örömmel veszünk minden visszajelzést!

A projektről

Miért jött létre a Nerpédia?

Miért jött létre a Nerpédia?

Szerintünk egyszerű a képlet. Itt az idő, hogy világosan kimondjuk: a közvagyon a közös vagyonunk! Mindenkinek joga van tudni, ha egy döntéshozó felelőtlenül bánik vele.

Nem akarunk belefolyni a mindennapi sárdobálásba, senkit nem akarunk lejáratni. Ám, ha valaki tisztességtelenséget követ el és ez a tudomásunkra jut, nyilvánosságra hozzuk a Nerpédián.

El fogjuk érni, hogy Magyarország átláthatóan és mindenki javára fejlődjön. Ehhez a rendelkezésünkre álló információkat hozzáférhetővé, megismerhetővé tesszük és téged is erre bíztatunk!

Juhász Péter, 2020-ban alapította a hatalom visszaéléseit bemutató Youtube csatornáját. A videók hamar népszerűek lettek, de történt még valami, amire ő sem számított. Egyre többen keresték meg információkkal, történetekkel az ország különböző részeiről.

Ez a kiállás megerősítette abban, hogy érdemes a feltáró munkát nagyban folytatni! Így született meg a NERPÉDIA. Ha tudomásod van bármilyen visszaélésről, tisztességtelenségről küldd el nekünk. Téged nem, de az információd nyilvánosságra hozzuk!

Közösen a közös vagyonunkért!

Mit találsz az oldalon?

A szócikkekben lépésről-lépésre térképezheted fel, hogy működik a hatalom a településeden és környezetében. Győződj meg róla, hogy választott képviselőd átláthatóan és tisztességesen hoz-e döntéseket mindannyiunk közös vagyonáról! Tudj meg érdekes adatokat beruházásokról és főbb szereplőiről.

Ezzel együtt létrehoztunk egy gyűjtést a Nerpédián. Célunk felsorolni a hatalom elmúlt 11 évének ismert és gátlástalan döntéseit. Küldj nekünk ötleteket arról, mi kerülhetne még fel a listára

Az adatokról

Az állam működését bemutató adatok minél szélesebb körű nyilvánossága a demokrácia egyik alapköve. Lehetővé teszi az ellenőrzést és az elszámoltathatóságot, segít visszaszorítani a korrupciót, megőrizni a közös vagyonunkat. Magyarországon a 21. század digitális korszakában sem egyszerű ezekhez az adatokhoz hozzájutni. Állami szinten nehezített közadatigénylések, a homályosan szkennelt és kézzel írt vagyonnyilatkozatok és az átláthatatlan közbeszerzési eljárások országa vagyunk. Ezen változtat a Nerpédia!

Célunk, hogy az online fellelhető, de sok esetben átláthatatlan, szisztematikus feldolgozásra alkalmatlan, sokszor elavult felületeken közzétett adatokat összegyűjtsük, és befogadható formában elérhetővé tegyük mindenki számára.

A kiemelt fontosságú és részben már a béta verzió alatt elérhető közbeszerzési adatok mellett olyan adatforrások feldolgozását tervezzük, mint az EU-s pályázatok vagy a földvásárlások, de már az első pillanatban sem egy üres oldalt találsz, ha lakóhelyedre keresel. Az egyelőre részlegesen közzétett közbeszerzési adatok mellett, már most megtalálható a Nerpédián a trafik koncessziót kapók névsora, a Magyar Labdarugó Szövetség által osztott TAO támogatások és a Magyar Falu Program részletei. Ezek mind nyilvános adatok, a magyar állam azonban nem törekszik arra, hogy az állampolgárok minél könnyebben megismerhessék őket. Ezért mi könnyen kereshető formába rendeztük őket, hogy minden Téged érdeklő információt könnyen megtalálj. Mindezt településenként bemutatva, ami a Nerpédia egyik legfontosabb funkciója, hiszen így megismerkedhetsz azzal, ami a közvetlen környezetedben zajlik.

Kik vagyunk mi?

Egy olyan csapat, aki belefáradt a tétlenségbe. Magyarország az otthonunk, beszéljünk róla mi zajlik benne. Játszunk nyílt lapokkal, ne fordítsunk hátat a visszaéléseknek! Segíts, hogy minél többen ismerjék meg a honlapot. Küldj nekünk tippeket, észrevételeket, vagy mond el a véleményed az alábbi felületen. Tegyünk együtt Magyarországért, az otthonunkért!

Írj nekünk!

Gyarapítsd velünk a nyilvános ügyek listáját. Küld el nekünk információd vagy tipped, ami segít megismerni, hogy mennek dolgok felétek!